maandag 3 maart 2008

Jambalaya

Laat je niet afschrikken door de lijst ingrediënten, want dit is echt een overheerlijk éénpansgerecht.

Nodig:
2,5 el olijfolie
150 gr chorizo, in plakken
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, fijngehakt
1 rode + 1 gele paprika, in blokjes
1 tl zoet gerookt paprikapoeder (als je dit niet vindt is zachte paprika ook goed)
200 gr langekorrelrijst (eventueel volkoren-rijs
t)
2 laurierblaadjes
500 ml passata
375 ml kippenbouillon (of water + bouillonblokje)
een snuifje cayennepeper
500 gr rauwe garnalen, gepeld, darmkanaal verwijdert
4 el peterselie (facultatief)
6 bosuitjes, in schijfjes gesneden

Bereiding:
Verhit de olie in een grote diepe pan op middelhoog vuur en bak de plakjes chorizo aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan, leg op en bord en hou apart.
Doe de knoflook, ui en paprika in de pan en bak 3 minuten, voeg ook het paprikapoeder toe. Doe de chorizo terug in de pan, voeg de rijst, laurierblaadjes, passata, bouillon en cayennepeper toe en roer goed.
Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook, verlaag dan het vuur en laat 20 minuten zachtjes koken.
Doe de garnalen erbij, dek af en kook nog eens 5 minuten (als je diepvriesgarnalen gebruikt, iets vroeger toevoegen). Voeg de peterselie en bosui toe en roer goed.




Geen opmerkingen: